Džez grupa EYOT svira u Londonu!

Džez grupa EYOT svira u Londonu!

2

Belgrade Jazz Fest by Tim Dickeson
Grupa EYOT, učesnici prošlogodišnjeg, 29. Beogradskog džez festivala, čiji je nastup pobrao odlične ocene domaćih i stranih kritičara, nastavlja uspešno da gradi karijeru van granica naše zemlje.

EYOT će 5. marta imati priliku da nastupi u Londonu, kao gost na promociji novog albuma jednog od najboljih engleskih džez bendova – Get the Blessing (uz podršku Adrian Utleya,, gitariste sastava Portishead). Ova promocija održaće se u u Jazz Cafe-u, gde su do sada nastupali, između ostalih, Jamiroquai, Lana Del Ray, Incognito, Roy Ayers…

Beogradski džez festival podržava i pomaže promociju naših džez umetnika u inostranstvu. Nastup u jednom od najslavnijih džez klubova na svetu, svakako spada u značajna dostignuća u karijeri bilo kog džez muzičara, a za postavu koja dolazi iz Srbije, često tako udaljene od koncertnih tokova, on je posebno veliko dostignuće. Mogućnost da se nastupi pred uglednim engleskim kolegama, menadžerima i novinarima, velika je prilika da se naša muzička scena predstavi na najbolji način, kroz jedan od njenih najkreativnijih novih bendova u punoj snazi.

„Velika je čast što ćemo biti njihovi gosti. Sastav Get the Blessing je zapravo predvodnik nove engleske džez scene, koja je sada u najjačem zamahu, gledajući iz ugla razvoja bendova i festivala širom zemlje. Bend je inače osnovala ritam sekcija Portishead, bubnjar je sada i član Radiohead-a. Jedva čekamo nastup koji će nam, verujem, doneti mnogo toga dobrog u predstojećem periodu.” ističe Dejan Ilijić, pijanista Eyota.

Pored ove najave, EYOT očekuje i velika ruska turneja u junu ove godine.

Linkovi :
http://mamacolive.com/thejazzcafe/listings/upcoming-events/9657/get-the-blessing/
www.eyotmusic.net
http://www.facebook.com/pages/EYOT/129662590377498

  1. Una
    Una02-13-2014

    Bravo, bravo!!!!

Vaš komentar

Morate biti ulogovani da bi postavili komentar