Џeз група ЕYОТ свира у Лондону!

Џeз група ЕYОТ свира у Лондону!

2

Belgrade Jazz Fest by Tim Dickeson
Група ЕYОТ, учесници прошлогодишњег, 29. Београдског џез фестивала, чији је наступ побрао одличне оцене домаћих и страних критичара, наставља успешно да гради каријеру ван граница наше земље.

ЕYОТ ће 5. марта имати прилику да наступи у Лондону, као гост на промоцији новог албума једног од најбољих енглеских џез бендова – Get the Blessing (уз подршку Adrian Utleya,, гитаристе састава Portishead). Ова промоција одржаће се у u Jazz Cafe-у, где су до сада наступали, између осталих, Jamiroquai, Lana Del Ray, Incognito, Roy Ayers…

Београдски џез фестивал подржава и помаже промоцију наших џез уметника у иностранству. Наступ у једном од најславнијих џез клубова на свету, свакако спада у значајна достигнућа у каријери било ког џез музичара, а за поставу која долази из Србије, често тако удаљене од концертних токова, он је посебно велико достигнуће. Могућност да се наступи пред угледним енглеским колегама, менаџерима и новинарима, велика је прилика да се наша музичка сцена представи на најбољи начин, кроз један од њених најкреативнијих нових бендова у пуној снази.

„Велика је част што ћемо бити њихови гости. Састав Get the Blessing је заправо предводник нове енглеске џез сцене, која је сада у најјачем замаху, гледајући из угла развоја бендова и фестивала широм земље. Бенд је иначе основала ритам секција Portishead, бубњар је сада и члан Radiohead-а. Једва чекамо наступ који ће нам, верујем, донети много тога доброг у предстојећем периоду.” истиче Дејан Илијић, пијаниста Еyота.

Поред ове најаве, ЕYОТ очекује и велика руска турнеја у јуну ове године.

Линкови :
http://mamacolive.com/thejazzcafe/listings/upcoming-events/9657/get-the-blessing/
www.eyotmusic.net
http://www.facebook.com/pages/EYOT/129662590377498

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар