Фиш ин Оил први пут на Београдском џез фестивалу

Фиш ин Оил први пут на Београдском џез фестивалу

0

FISH IN OIL-1Овогодишњи, 29. по реду, Београдски џез фестивал трајаће од 24. до 28. октобра, а међу великанима светске џез сцене, наћи ће се и домаћи бенд Фиш ин Оил, који ће наступити у суботу, 26. октобра у 19:30 часова у Великој сали Дома омладине Београда. На сцени су од 1993. године, и иако своју музику представљају као фузију различитих праваца и утицаја, џез је често начин обраде различитих тема у њиховим песмама.

„Музика се мења као што се и ми мењамо. Трудимо се да свакодневно напредујемо јер у супротном стагнирамо. Наша музика је данас сублимација свега онога што волимо да слушамо, свега што смо некада чули и што нам је негде у подсвести. То је носталгична музика која у себи носи побуну без које не би ни било историје уметности“, објашњава Братислав Радовановић, гитариста бенда.

Прошле године издали су свој први албум, који су промовисали на свој претходном наступу у Дому омладине у оквиру пројекта „Џез за Џ!“.

„Наш последњи наступ у ДОБ-у је био један од првих са нашим новим перкусионистом Папа Ником. Поново се враћамо у Дом омладине, и на Београдском џез фестивалу публици ћемо представити наш нови албум под називом Дрнч“, каже Радовановић и додаје да љубитељи џеза никако не би требало да пропусте овогодишњи Београдски џез фестивал.

„Тешко је популаризовати било какве вредности у земљи у којој људи мисле само на пуко преживљавање, где нико не улаже у културу десетинама година. Посетиоцима фестивала бих препоручио да виде што више извођача јер на жалост немамо баш често прилику да присуствујемо џез концертима“, наглашава Радовановић.

Поред Братислава, Фиш ин Оил чине још и Душан Петровић − саксофон, Бранислав Радојковић − контрабас, Папа Ник − удараљке и Феђа Френклин − бубањ.

У суботу, 26. октобра, након наступа бенда Фиш ин Оил, од 21:30х у Великој сали Дома омладине Београда, Ана Софреновић публици ће представити пројекат „Гласови“, ексклузивно припреман у продукцији Београдског џез фестивала. Улазнице могу да се купе на свим билетарницама Евентима, а цена је 800 динара за овај дупли програм!

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар