Mnogo više od džeza: Eyot

Mnogo više od džeza: Eyot

0

EYOT Promo 4Nazivaju ih jednim od najboljih mladih džez bendova na tržištu, muzičarima koji pružaju mnogo više od džeza, kao i bendom koji ostavlja bez daha. Eyot je nastao pre samo pet godina u Nišu, i za to vreme izgradio više nego zavidnu karijeru u inostranstvu. Ove godine nastupaju u okviru 29. Beogradskog džez festivala, u petak, 25. oktobra od 19:30h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Nakon njihovog koncerta, od 21:30h na 29. BDžF nastupiće legendarni saksofonista Li Konic sa talentovanim mladim pijanistom Denom Tepferom. Cena ulaznice za dupli program je 1.200 dinara, a mogu se nabaviti preko EVENTIM prodajne mreže.

„Eyot svakako nije klasičan džez bend, mi imamo totalnu drugačiju filozofiju muzike. Postoji mnogo bendova poput nas koji traže i donose neka nova rešenja i izraze, a upravo ta eklektičnost stilova je budućnost džeza i jedini način da on opstane. Na kraju krajeva, ja i ne razmišljam o tome koji pravac sviramo, bitno mi je samo da izrazimo emociju kroz sve to, i mislim da tu leži naš najveći kvalitet i snaga”, objašnjava Dejan Ilijić, pijanista benda.

Do sada su izdali dva albuma, poslednji je potpisan sa nemačkim Neuklangom. Njihova muzika se puštala na brojnim inostranim radio stanicama, pa ipak u Srbiji malo ljudi poznaje njihovu muziku.EYOT Promo 6
„Mi smo od početka hteli da preskočimo region i da plasiramo svoj rad širom sveta. Naravno, nije nimalo lako da odavde nađete dobrog inostranog izdavača, ali smo uspeli, i sada nam karijera ide u pravcu kakvom smo želeli. Razlog zbog kojeg nismo poznatiji u Srbiji je isključivo odnos medija prema nama, ali mislim da to nije samo problem Eyota. I pored toga, mislim da smo uspeli da privučemo pažnju publike, njen broj iz dana u dan raste, i mi smo apsolutno zadovoljni njenim kvantitetom, a posebno kvalitetom”, ističe Ilijić.

Vaš komentar

Morate biti ulogovani da bi postavili komentar