Много више од џеза: Eyot

Много више од џеза: Eyot

0

EYOT Promo 4Називају их једним од најбољих младих џез бендова на тржишту, музичарима који пружају много више од џеза, као и бендом који оставља без даха. Еyот је настао пре само пет година у Нишу, и за то време изградио више него завидну каријеру у иностранству. Ове године наступају у оквиру 29. Београдског џез фестивала, у петак, 25. октобра од 19:30х у Великој сали Дома омладине Београда.

Након њиховог концерта, од 21:30х на 29. БЏФ наступиће легендарни саксофониста Ли Кониц са талентованим младим пијанистом Деном Тепфером. Цена улазнице за дупли програм је 1.200 динара, а могу се набавити преко ЕВЕНТИМ продајне мреже.

„Еyот свакако није класичан џез бенд, ми имамо тоталну другачију филозофију музике. Постоји много бендова попут нас који траже и доносе нека нова решења и изразе, а управо та еклектичност стилова је будућност џеза и једини начин да он опстане. На крају крајева, ја и не размишљам о томе који правац свирамо, битно ми је само да изразимо емоцију кроз све то, и мислим да ту лежи наш највећи квалитет и снага”, објашњава Дејан Илијић, пијаниста бенда.

До сада су издали два албума, последњи је потписан са немачким Неуклангом. Њихова музика се пуштала на бројним иностраним радио станицама, па ипак у Србији мало људи познаје њихову музику.EYOT Promo 6
„Ми смо од почетка хтели да прескочимо регион и да пласирамо свој рад широм света. Наравно, није нимало лако да одавде нађете доброг иностраног издавача, али смо успели, и сада нам каријера иде у правцу каквом смо желели. Разлог због којег нисмо познатији у Србији је искључиво однос медија према нама, али мислим да то није само проблем Еyота. И поред тога, мислим да смо успели да привучемо пажњу публике, њен број из дана у дан расте, и ми смо апсолутно задовољни њеним квантитетом, а посебно квалитетом”, истиче Илијић.

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар