Portfolio

Eyot Inner

EYOT

DOB (Velika sala) – 25.10.2013. u 19:30h

Tokom pet godina postojanja, niški kvartet Eyot, koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, ostvario je snove nekoliko generacija njihovih predhodnika na srpskoj džez sceni. Oba albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora. Krajem ove godine Eyot ulazi u studio u Bristolu, gde će snimiti treći album u produkciji Džima Bara (Portishead, Get the Blessing).

  1. Milan Zlatkovic
    Milan Zlatkovic10-03-2013

    Srce mi je puno kad vidim da je neko od mojih uspeo i ostvario snove u tako kreativnom smislu.Daje mi vetar u krila i nadu da se i ja izborim i osetim makar delic tog ushicenja.Nadam se da ce imati na umu da smo puno ponosni mi,Nislije,na njih i njihov rad jer smo od uvek znali da su nesto drugacije i prepoznatljivo jos na smamom pocetku njihovog uspona.
    Iskreno verujem i molim za njih da i dalje istraju u tome sto rade jer svojom Muzikom i Umetnoscu bude u svakom kreativnu misao i zelju za lepim,drugacijim,vecnim..:)With a head high fly to sky!!!:)

Vaš komentar

Morate biti ulogovani da bi postavili komentar