Portfolio

Eyot Inner

EYOT

ДОБ (Велика сала) – 25.10.2013. у 19:30х

Током пет година постојања, нишки квартет Eyot, који предводи пијаниста и композитор Дејан Илијић, остварио је снове неколико генерација њихових предходника на српској џез сцени. Оба албума објавили су за иностране издаваче (САД и Немачка), имали су видео дана на водећем светском џез порталу allaboutjazz.com, победници су такмичења Midem Off у Кану, а наступали су већ у Уједињеним Арапским Емиратима, Немачкој, Бугарској, Грчкој, Русији, Француској, Италији, Швајцарској, Румунији, Словачкој, Македонији, Кини, Хонг Конгу и Јужној Кореји. Њихова музика спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора. Крајем ове године Еyot улази у студио у Бристолу, где ће снимити трећи албум у продукцији Џима Бара (Portishead, Get the Blessing).

  1. Milan Zlatkovic
    Milan Zlatkovic10-03-2013

    Srce mi je puno kad vidim da je neko od mojih uspeo i ostvario snove u tako kreativnom smislu.Daje mi vetar u krila i nadu da se i ja izborim i osetim makar delic tog ushicenja.Nadam se da ce imati na umu da smo puno ponosni mi,Nislije,na njih i njihov rad jer smo od uvek znali da su nesto drugacije i prepoznatljivo jos na smamom pocetku njihovog uspona.
    Iskreno verujem i molim za njih da i dalje istraju u tome sto rade jer svojom Muzikom i Umetnoscu bude u svakom kreativnu misao i zelju za lepim,drugacijim,vecnim..:)With a head high fly to sky!!!:)

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар