Распродате улазнице за концерт Ане Софреновић

Распродате улазнице за концерт Ане Софреновић

0

ana-sofrenovic-innerСви који нису успели да обезбеде улазнице на време имаће ексклузивну прилику да уживо преко сајта Београдског џез фестивала прате концерт Ане Софреновић! Изванредне критике Ана Софреновић добила је од иностраних и домаћих музичких критичара за гостовање на концерту секстета Јована Маљоковића, које ће посетиоци прошлогодишњег Београдског џез фестивала дуго памтити, довели су и до поновне сарадње Фестивала са овом талентованом уметницом. Љубитељима џеза Ана Софреновић ће се 26.10. од 21ч представити са, посебно за 29. БЏФ нарученим, пројектом „Гласови“.

Поред завидне глумачке каријере, Ана Софреновић изборила се за своје место и у музичком свету. За џез се заинтересовала у веома раном добу, захваљујући родитељима, а узори су јој били Мајлс Дејвис, Били Холидеј, Кармен Мекреј, Нина Симон… Сарадња са пијанисткињом Joannom MacGregor била је једна врста прекретнице у Аниној каријери, почетак озбиљнијег упознавањс са савременом музиком и експериментисање гласом.
„То ми сада делује као неки други живот. Много сам сазнала о музици у међувремену и то искуство ће увек бити посебно за мене. Била сам збуњена и узбуђена у исто време. Мислим да је вероватно прапочетак ове приче била сарадња са Зораном Ерићем на музици за филм ‘Убиство с предумишљајем’. Он је први открио тај таленат код мене, који ћу ја тек много касније освестити и истражити“, открива Ана.

Музичко искусто стицала је на радионицама чувених вокалних учитеља, нарочито у школи певања легендарне Мередит Монк.
„Она путем радионица приближава своју методологију и виђење гласа, како студентима, тако и свим заинтересованим уметницима. Кроз њену методологију сам упознала широк спектар могућности гласа које су ми до тада биле непознате, а једна од најлепших ствари коју сам од ње научила је важност аутентичности израза и непрестано трагање за новим и неоткривеним у сопственом гласу и приступу“, објашњава Ана Софреновић.

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар