Вечерас почиње 29. Београдски џез фестивал!

Вечерас почиње 29. Београдски џез фестивал!

0

Свечаним отварањем у Великој дворани Сава Центра, danas (24.10.) почиње 29. Београдски џез фестивал. Једна од водећих међународних манифестација у нашој земљи и манифестација од посебног значаја за Град Београд трајаће све до 28. октобра. У организацији и продукцији Дома омладине Београдa, фестивал ове године представља Сва лица џеза – великане светске и домаће џез сцене.

У првом делу концертног програма отварања, од 19:30, обележавамо 65. рођендан Биг Бенда РТС-а, чији јединствени јубилеј ће увеличати специјални гост, један од најбољих европских трубача – Берт Јорис. Програм се наставља од 21:30, и то концертом једне од највећих уметница светског џеза Касандре Вилсон, која ће по први пут наступити у Србији! Водећа светска вокална џез дива, добитница два Гремија и бројних титула за певачицу године, долази са специјалним програмом “Харијет Табмен & Касандра Вилсон представљају Црно сунце”, великим хитом европске концертне јесени.

На свечаном отварању публици у Сава Центру ће обратити в.д. директора Дома омладине Београда Марко Стојановић, амбасадор Белгије у Србији Њ.Е. Ален Кундицки и Светолик Јаковљевић, истакнути спрски џез публициста, некадашњи уредник ПГП РТС и један од оснивача Удружења џез музичара.

Уводни концерт поводом почетка 29. Београдског џез фестивала, одржан је синоћ у пријатној атмосфери Гранд Казина Београд, пред многобројним гостима, пријатељима и сарадницима БЏФ, те представницима медија. Публику је одушевио наступ Алме Мићић, српске џез певачице која већ годинама живи и ради у Америци, и америчког гитаристе Дага Вомбла.

Након отварања у Сава Центру, остатак програма 29. Београдског џћез фестивала биће одржан у Дому омладине Београда, где ће пубика имати прилику да чује више од 15 концерата најактуелнијих џез уметника из САД, Италије, Холандије, Белгије, Немачке, Велике Британије, Швајцарске, Пољске, Шведске, Израела, Португалије и Србије.

Комплети за главни програм 29. БЏФ су распродати, а цене појединачних улазница за концерте крећу се од 600 до 2.200 динара и у продаји су на Благајни Дома омладине, као и преко ЕВЕНТИМ мреже.

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар