Zvezde 29. BDžF razgovarale sa novinarima Domu omladine Beograda

Zvezde 29. BDžF razgovarale sa novinarima Domu omladine Beograda

0

Kasandra WilsonU Domu omladine Beograda danas je održana konferencija za novinare povodom 29. Beogradskog džez festivala, koji će trajati od 24. do 28. oktobra. Konferenciji su prisustvovali neki od učesnika ovogodišnjeg festivala – Kasandra Vilson sa članovima benda „Harijet Tabmen“: Brendonom Rosom, Melvinom Gibsom i DžejTi Luisom; Alma Mićić i Ivan Ilić, dirigent Big Benda RTS. 

Pored muzičara, novinarima su se obratili i Dru Giblin, ataše za kulturu Ambasade SAD, Ljiljana Prokić u ime Sekretarijata za kulturu Grada Beograda; Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda; Dragan Ambrozić, programski menadžer BDžF i Vojislav Pantić, umetnički direktor BDžF.

Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda, zahvalio se Skupštini Grada Beograda, Ministarstvu kulture Republike Srbije, ambasadama, kao i stranim kulturnim centrima, na pomoći u realizaciji 29. Beogradskog džez festivala, a naročito muzičarima bez čijeg umetničkog, ali i edukativnog programa Festival ne bi bio istog kvaliteta. Stojanović je posebno naglasio činjenicu da je Beogradski džez festival sačinjen od prijateljstava i da će zbog toga odoleti svim krizama, ali i da smanjivanje budžeta ne sme da postane pravilo. „Program i radionice Beogradskog džez festivala su doprinos svih nas savladavanju krize“, istakao je Stojanović.

Svi prisutni umetnici su se složili da muziku ne treba žanrovski određivati, kao i da je jedini bitan kriterijum istina, i pozvali sve ljubitelje džeza, ali i one koji to nisu, da posete 29. Beogradski džez festival!

Ovogodišnji festival biće svečano otvoren u četvrtak, 24. oktobra, u 19: 30 časova, u Sava Centru i to duplim programom. Kasandra Vilson, vodeća svetska vokalna džez diva, dolazi po prvi put u Srbiju i to sa specijalnim programom „Herijet Tabmen i Kasandra Vilson predstavljaju Crno sunce“, velikim hitom evropske koncertne jeseni. Iste večeri, Beogradski džez festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera – Bert Joris.

Interesovanje za koncerte na 29. Beogradskom džez festivalu je veliko, a kompleti ulaznica po ceni od 4.500 dinara još samo danas (22.10.) su u prodaji isključivo na blagajni Doma omladine Beograda!

Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda, gde će publika moći da čuje legendarnog Li Konica, potom nemačku pijanistkinju Juliju Hulsman u društvu mladog lava džez trube, britanca Toma Artursa, poljskog pijanističkog virtuoza Lešeka Moždžera i mnoge druge. Ljubiteljima džeza će se predstaviti i Ana Sofrenović sa posebno, za ovu priliku naručenim projektom „Glasovi“, a uživaće i uz zvuke domaćih bendova Ejot i Fiš in oil.

Vaš komentar

Morate biti ulogovani da bi postavili komentar