Звезде 29. БЏФ разговарале са новинарима Дому омладине Београда

Звезде 29. БЏФ разговарале са новинарима Дому омладине Београда

0

Кasandra WilsonУ Дому омладине Београда данас је одржана конференција за новинаре поводом 29. Београдског џез фестивала, који ће трајати од 24. до 28. октобра. Конференцији су присуствовали неки од учесника овогодишњег фестивала – Касандра Вилсон са члановима бенда „Харијет Табмен“: Брендоном Росом, Мелвином Гибсом и ЏејТи Луисом; Алма Мићић и Иван Илић, диригент Биг Бенда РТС. 

Поред музичара, новинарима су се обратили и Дру Гиблин, аташе за културу Амбасаде САД, Љиљана Прокић у име Секретаријата за културу Града Београда; Марко Стојановић, в.д. директора Дома омладине Београда; Драган Амброзић, програмски менаџер БЏФ и Војислав Пантић, уметнички директор БЏФ.

Марко Стојановић, в.д. директора Дома омладине Београда, захвалио се Скупштини Града Београда, Министарству културе Републике Србије, амбасадама, као и страним културним центрима, на помоћи у реализацији 29. Београдског џез фестивала, а нарочито музичарима без чијег уметничког, али и едукативног програма Фестивал не би био истог квалитета. Стојановић је посебно нагласио чињеницу да је Београдски џез фестивал сачињен од пријатељстава и да ће због тога одолети свим кризама, али и да смањивање буџета не сме да постане правило. „Програм и радионице Београдског џез фестивала су допринос свих нас савладавању кризе“, истакао је Стојановић.

Сви присутни уметници су се сложили да музику не треба жанровски одређивати, као и да је једини битан критеријум истина, и позвали све љубитеље џеза, али и оне који то нису, да посете 29. Београдски џез фестивал!

Овогодишњи фестивал биће свечано отворен у четвртак, 24. октобра, у 19: 30 часова, у Сава Центру и то дуплим програмом. Касандра Вилсон, водећа светска вокална џез дива, долази по први пут у Србију и то са специјалним програмом „Херијет Табмен и Касандра Вилсон представљају Црно сунце“, великим хитом европске концертне јесени. Исте вечери, Београдски џез фестивал се прикључује прослави 65. рођендана Биг Бенда РТС-а, чији јединствени јубилеј ће увеличати специјални гост оркестра, један од најбољих европских трубача, композитора и аранжера – Берт Јорис.

Интересовање за концерте на 29. Београдском џез фестивалу је велико, а комплети улазница по цени од 4.500 динара још само данас (22.10.) су у продаји искључиво на благајни Дома омладине Београда!

Након свечаног отварања у Сава Центру, сви остали концерти биће одржани у салама Дома омладине Београда, где ће публика моћи да чује легендарног Ли Коница, потом немачку пијанисткињу Јулију Хулсман у друштву младог лава џез трубе, британца Тома Артурса, пољског пијанистичког виртуоза Лешека Можџера и многе друге. Љубитељима џеза ће се представити и Ана Софреновић са посебно, за ову прилику нарученим пројектом „Гласови“, а уживаће и уз звуке домаћих бендова Ејот и Фиш ин оил.

Ваш коментар

Морате бити улоговани да би поставили коментар